گچبری هنری است و تخصصی است که از دوره های ایلخانی ، صفوی و قاجار در هنر های معماری و اسلامی وجود داشته است.
هنر گچبری از جمله هنر های اصیل ایرانی است که اکنون طرفداران و خواهان زیادی دارد که هم تمایل به استفاده از این خدمات در منزل یا محیط کار خود دارند و یا قصد یاد گرفتن و آموزش گچبری دارند که ما در این مقاله هم به طور کامل آموزش داده ایم .
آموزش گچبری
همانطور که میدانید دکوراسیون داخلی همه منازل و اداره ها برای افرادی که در آن محیط قرار دارند و افرادی که به آن محیط ها وارد میشوند بسیار مهم است.
به همین علت هم راه های زیادی برای تغییر و زیبایی دیکوراسیون داخلی این محیط های ذکر شده وجود دارند که هر کدام دارای مزایا و معایب مختص خود هستند.
یکی از بهترین راه ها در این زمینه استفاده از خدمات گچبری روی دیوار یا گچبری سقف است که نسبت به زمان های گذشته پیشرفت خیلی زیادی داشته است و متخصصان و هنرمندان این زمینه توانسته اند تغییرات خوب و چشم گیری را در این هنر ایجاد کنند که مطابق سلیقه افراد امروزی باشد. یکی از جدیدترین درخواست مشتریان اجرای گچبری سقف ساده و شیک، گچبری سقف پذیرایی مستطیل و ....است.
مثلا در گذشته برای مکان های تاریخی از گچبری سنتی استفاده می شد که در زمان خود طرفداران زیادی داشته است و بسیار هم استفاده می شد اما امروزه این سبک گچبری دیگر مثل قبل طرفداران زیادی ندارد و به همین دلیل متخصصان و گچبران حرفه ای تغییراتی در سبک این گچبری داده اند و سبک جدید را گچبری مدرن نام گذاری کرده اند که طبق مد روز است و علاقه مندان بسیاری هم دارد و همچنین امروزه بیشتر از سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده می شود.
البته هنر گچبری دارای زیر شاخه های بسیار دیگری هم هست که تقریبا پایه و اساس همه آنها یکی است که در ادامه با مسائل کلی آموزش گچبری آشنا میشوید.
آموزش گچبری مدرن
آموزش گچبری مدرن نقش برجسته روی انواع تابلو یا انواع سقف و دیوار و ستون را از مجموعه هنر برتر بخواهید.
متریال و لوازم مورد نیاز این خدمات کاملا بی بو و بدون ضرر هستند و همچنین میتوان تمام آنها را با قیمت مناسب تهیه کرد.
متریال گچبری مدرن با سایر سبک های گچبری کاملا متفاوت است زیرا این خدمات نیازمند زمان زیاد برای مانور دادن و اجرای طرح ها میباشد اما گچبری های ساده اینطور نیست و زود خشک میشوند.
بعد از آموزش دیدن این نوع گچبری میتوانید برای خود کسب و کاری راه بیندازید یا از این خدمات برای منزل خود و اطرافیان به بهترین شکل استفاده کنید.
در دوره های آموزش گچبری مدرن ما موارد زیر را کاملا یاد میگیرید :
- آموزش صفر تا صد گچبری مدرن و برجسته سازی
- آماده سازی و مراحل قبل و بعد از اجرا
- نحوه آماده سازی خمیر گچبری
- آموزش گچبری و ترکیب با رزین
- آموزش اجرا روی انواع سطوح
- نحوه رنگ آمیزی و ترکیب رنگ
- آموزش چند مدل پتینه
آموزش گچبری ساده و پیش ساخته
آموزش گچبری ساده یا گچبری پیش ساخته نسبت به سایر سبک ها بسیار آسانتر است و نیازی به آموزش های تخصصی و فوق حرفه ای ندارد.
ابزار های گچبری پیش ساخته با دستگاه های مخصوص برش داده میشوند اما میتوان آنها را با اره دستی هم برش داد اما دستگاه برش سرعت و دقت را برای این کار بیشتر میکند.
آموزش نصب گچبری پیش ساخته هم به شرح زیر است :
- نصب گچبری پیش ساخته به سقف و دیوار
- نصب گچبری گلویی سقف
- نصب گچبری با نور مخفی
- نصب گچبری پیش ساخته سرستون
گچ چیست؟
گچ ماده ای معدنی است که در طبیعت به شکل سنگ گچ وجود دارد که با فرمول شیمیایی Caso4+2H2O (سولفات کلسیم آبدار) شناخته میشود و از ارزشمند ترین مواد ساختمانی است.
انواع سنگ گچ
سنگ گچ در طبیعت به صورت خام وجود دارد و درون آن 4 الی 5 مولکول آب به صورت متبلور وجود دارد.
این ماده جزو سنگ های رسوبی تخریبی محصوب میشود که به صورت محلول در آب دریا هم وجود دارد.
هنگامی که در نقاطی از دریا، آب تبخیر شود این ماده (سنگ رسوبی)دیگر نمی تواند بصورت محلول باشد، بناچار مقداری از آن نا محلول شده و رسوب می کند سپس بر اثر فعالیت های شیمیایی ،این لایه سنگی که یک نوع ورقه شفاف است بصورت معادن گچی در می آید که از نظر زمین شناسی ارزش فراوان دارد.
انواع سنگ گچ هم عبارتند از :
- سولفات کلسیم آبدار ،که به آن ژیپس می گویند.
- سولفات کلسیم بدون آب که به آن انیدرید می گویند.
آموزش پخت گچ
سبگ گچ ورقه شفافی است که بر اثر شعله مستقیم آتش کدر میشود و با 180 الی 200 درجه سانتی گراد حرارت به گچ تبدیل میشود.
در طول زمان پخت در کوره ۴ الی ۵ مولکول آب ذخیره درون خود را از دست می دهد و بصورت گچ زنده در می آید و در موقع ترکیب با آب ،مولکول های از دست داده را دوباره جذب می کند و بر اثر همین فعل و انفعالات افزایش حجم پیدا می کند که این، یکی از ویژگی های بسیار عالی گچ را نشان می دهد که برای قالب گیری بسیار مفید است زیرا کلیه فضاهای خالی قالب را پر می کند.
بعد از حرارت دادن ، نوبت به نرم کردن گچ میرسد که هم به صورت دستی و هم با دستگاه های مخصوص انجام میشود.
سنگ گچ به 3 صورت در کوره میپزد :
- کوره تنوری یا سنتی
- کوره تاوه ای
- کوره خفته گردنده
گچ هر چه در کوره حرارت ببیند سست تر و کم قدرت ترمی شود، به همین دلیل در ملات قیر چارو از گچ نیم پخته نیم کوب استفاده می کردند.
گچ به دلیل خاصیت های فیزیکی که دارد میتواند اولین قدم برای ایجاد یک بنا در یک محدوده باشد.
خواص و ویژگی های گچ
1 . زودگیر بودن
ملات گچ از جمله ملات هایی است که بسیار زود گیر بوده و در حدود ۱۰ دقیقه سخت می گردد. با توجه به این مزیت می توان از گچ در طاق زنی و ساخت تیغه های نازک که باید قبل از چیدن هر ردیف آجر، (ردیفی که قبلا چیده شده است) سخت شده ودر جای خود ایستا شود، استفاده کرد.
2 . ازدیاد حجم به هنگام سخت شدن
گچ تنها ملاتی است که در موقع سخت شدن ازدیاد حجم پیدا می کند و پس از خشک شدن تقلیل حجم پیدا نمی کند، این خاصیت گچ باعث پر شدن کلیه خلل در گچ ودر نتیجه باعث جلوگیری از ترک خوردن لایه گچ و جلوگیری از لانه سازی حشرات در آن می شود.
3 . مقاومت در برابر آتش سوزی
گچ سخت شده مانند سنگ گچ دارای دو مولکول آب تبلور می باشد که اگر لایه گچ در مقابل حرارت ناشی از آتش سوزی قرار بگیرد این آب تبلور در برابر حرارت دوباره از گچ جدا شده و به صورت یک لایه نازک از آب در مقابل آتش قرار گرفته و برای مدت دو تا سه ساعت می تواند در مقابل سرایت آتش به فضاهای دیگر مقاومت نماید.
4 .
خاصیت اکوستیک بودنگچ در مقابل ارتعاشات صوتی رفتار مطلوبی دارد، بصورتی که تقریبا ۶۰ الی ۷۵ درصد این ارتعاشات را به خود جذب کرده و مانع از انعکاس آن می شود.
5 . خاصیت پلاستیک بودن
نتیجه این خاصیت، شکل پذیری گچ به شکل ها و نقوش زیبا بوسیله هنر گچبری است.
6 . رنگ
گچ پس از خشک شدن سفید رنگ می شود و جلوه زیبایی به ساختمان می دهد.
7 . خاصیت رنگ پذیری
گچ پس از خشک شدن تقریبا هر نوع رنگی را به خود می گیرد.
8 . خاصیت ترکیب شدن با رنگ
گچ می تواند با انواع رنگ ها اعم از معدنی و یا گیاهی ترکیب شود.
9 . مقاومت گچ
گچ در مقابل نیرو های فشاری ۳۰ کیلو گرم و در مقابل نیرو های کششی ۵ کیلو گرم مقاومت می کند، که برای استفاده در ساختمان کافی است.
10 . ارزانی گچ
گچ از جمله مصالح ساختمانی است که دارای قیمت مناسب و کمی است.
11 . فراوانی گچ
گچ از لحاظ فراوانی در طبیعت در ردیف پنجم قرار دارد و تقریبا در تمام نقاط روی زمین به وفور دیده می شود.
انواع سنگ گچ
1 . سنگ گچ بلوری
این سنگ ها یا از برگ های نازک هیدروسولفات کلسیم که به همدیگر چسبیده اند (سنگ گچ لایه لایه) و یا از تارهای بلوری هیدرو سولفات کلسیم که به هم می چسبند (سنگ گچ ابریشمی) درست شده اند.
2 . سنگ گچ غیر بلوری
سنگ های گچ غیر بلوری فراوانند و کاربرد گچ پزی دارند.
3 . سنگ گچ مرمری
این سنگ مصرف گچپزی ندارد و جنبه تزیینی دارد و از آن برای ساختن پایه چراغ، زیر سیگاری و وسایل زینتی می کنند. کف سرسرا و تالارو پلکان و ستون های کاخ لاله زار تهران در خیابان سعدی، با سنگ گچ مرمری آهار ساخته شده اند.
هم اکنون در مشهد و قم با سنگ گچ مرمری،مجسمه، ستون، کاسه ،بشقاب،قاب عکس و مانند این ها می سازند.
4 . سنگ گچ های خالص
این سنگ گچ بی رنگ بوده و چنانچه در ترکیب آن زغال باشد رنگش خاکستری و هرگاه هیدراکسید آهن باشد بر حسب نوع اکسید، رنگ های زرد روشن، کبود ویا سرخ خواهد بود.
بهترین گچ ساختمانی گچ کبود است که دم به آبی بزند .
طرز تهیه خمیر گچبری مدرن
ابتدا قدری آب درون استانبولی می ریزند (حداکثر نصف حجم استانبولی چون اگر در ساخت خمیر گچ،میزان آب، زیاد تر از حد لازم باشد، گچ کشته می شود.) آنگاه گچ و یا مخلوط گچ و خاک را درون آب به اندازه ای می ریزند که که سطح گچ و یا گچ و خاک از سطح آب بالاتر بیاید و تقریبا آب دیده نشود آنگاه این مخلوط را تقریبا ۵تا ۶ دقیقه بحال خود گذاشته و بعد از یک گوشه ملات را هم زده وازآن استفاده می کنند. اما برای ساختن سایر ملات ها آب را روی ماده می پاشند.(علت پاشیدن گچ و خاک درون آب آن است که تمام ذرات گچ در مجاورت آب قرار گیرد.)
مقدار آبی که یک کیلو گرم پودر گچ احتیاج دارد تا ملات شود از لحاظ تئوری ۰٫۲ لیتر است یعنی تقریبا ۲۰ درصد وزن گچ ولی عملا برای اینکه شکل پذیری بهتری در خمیر گچ ایجاد شود، و کارگران مجال کار کردن با آن را داشته باشند ، باید به ملات گچ حدود ۷۰ تا۸۰ در صد وزنش آب اضافه نمود.
گچ در موقع ملات سازی تقریبا تا حدود ۱۵ تا۲۰ درجه گرم تر از محیط کارگاه می شود بنابر این از لحاظ تئوری می توان آنرا در دماهای زیر صفرنیز مصرف کرد ولی عملا در کارگاه باید از این کار خودداری کرده و خمیر گچ را در دماهای کمتر از۵یا۶ درجه بالای صفر مصرف ننماییم.
گچ بعد از پختن به دو صورت بکارمی رود :
۱- به صورت زنده: که به جهت ساخت قالب های مخصوص اندود روی بناها بکار می رود و برای ساختن آن، گچ را توی آب ریخته و بلا فاصله کاررا آغاز می کنند .قدرت گیرایی گچ زنده بسیار زیاد است.در طاق زنی سنتی که آجر روی آجر می آید و بلافاصله باید بچسبد از گچ زنده استفاده می کردند. البته باید توجه داشت گچ زنده عمدتا با خاک در طاق زنی ها مورد استفاده قرار می گیرد؛ چون خاک هم خاصیت چسبندگی دارد وهم مدت گیرایی را زیاد می کند.
۲- بصورت گچ کشته: به علت زود گیر بودن گچ زنده ملات آن را بسیار کم درست می کنند ( حداکثر به اندازه یک استانبولی ) لذا نمی توان سطوح زیادی را با آن سفید کرده و کاملا صیقلی کرد( زیرا قبل از آنکه بتوانیم سطح گچ را با ماله پرداخت کنیم؛ گچ سخت شده و حالت پلاستیک بودن خود را از دست می دهد؛سخت شدن خمیر گچ را با خشک شدن نباید اشتباه گرفت) از گچ کشته روی اندود استفاده می کنند؛ تا بتوان سطحی وسیع وکاملا صیقلی بدست آورد.
گچ کشته ملات گچی است که سخت نمی شود وتا قبل از خشک شدن حالت پلاستیسیته خود را از دست نمی دهد.
البته باید توجه داشت که ضخامت گچ کشته حداکثر نباید از یک میلیمتر تجاوز کند زیرا در غیر اینصورت پوسته پوسته شده و از سطح کار جدا می شود. رنگ آمیزی معمولا روی گچ کشته،صورت می گیرد.
گچ آستر کاری
برای آستر کاری مخلوطی از خاک رس و گچ را به نسبت ۲ پیمانه گچ و ۱ پیمانه خاک رس با آب مخلوط می کنیم، اگر بخواهیم مقاومت گچ بیشتر شود این نسبت می تواند به یک به یک نزدیک شود و بالعکس.
گچ بوم
گچی سفت و سخت است که هم می تواند با رنگ های پودری موجود ترکیب شود و هم اینکه قابلیت دَم بُر خوردن را نداشته باشد (در مقابل برش خوردن مقاوم بوده و خراشیده نشود )برای ساختن این گچ تقریبا ۱٫۵ پیمانه آب و یک پیمانه گچ مخلوط می شود.
مطالب پیشنهادی : اجرای ورق طلا و نقره ، گچبری نئوکلاسیک ، پتینه کاری
بوم سازی یا بستر سازی
تهیه یک زمینه ی تخت جهت اجرای طر حهای تزیینی روی آن مانند گل سازی و … بوم بایستی از مقاومت بالایی بر خوردار باشد.
بوم کار
سطح زمینه ای است کاری که با مخلوط ملات گچ و پودر رنگِ بوم سازی ساخته شده و زمینه را برای کار و رو سازی آماده می کند.
دَم بُر
نام قلم گچبری است که با نوک تیز آن گچ را برش می دهند.
گچ خوش مایه
معمولا بر روی بوم کار، بکار رفته و گچبری ها و گل و برگ سازی بوسیله آن صورت می گیرد. از اینرو برای ساخت گچ خوش مایه اولا گچ بایستی خوب الک شده کاملا نرم باشد، همچنین باید به نسبت درصد آب و گچ بایستی بسیار دقت کرد، چرا که اگر خیلی سفت شود قابل برش خوردن نیست واگر نرم باشد نمی توان آنرا بکار گرفت؛ بنا براین برای پیدا کردن نسبت مناسب ابتدا مقدار کمی گچ را در ظرفی به نسبت ۳٫۵ پیمانه آب ویک پیمانه گچ ریخته،می گذاریم خودش را بگیرد، پس از آزمایش و پیدا کردن نسبت صحیح آب و گچ ،برای ساخت کلی اقدام می کنیم.
کاربرد گچ خوش مایه
- ساختمان سازی، اصطلاحا روسازی گچبری و یا گل و برگ سازی
- ابزار زنی
ضخامت گچ خوش مایه برای کار های گچ بری
- گچ اندازی با ضخامت ۲ الی ۳ میلی متر
- ۲- گچ اندازی با ضخامت ۱ الی ۵ سانتی متر و یا بیشتر برای گچ بری برجسته مانند دور قلاب سقفی ،ساخت حاشیه و غیره
- ۳- گچ اندازی به ضخامت ۱۵ الی ۲۰ سانتی متر برای گچبری ستون و سر ستون ، چنگ و موتیف های گل سازی و غیره.
علت ترک خوردن گچبری
گاهی در ساختمان ملاحظه می کنیم که سطوح گچبری شده پس از خشک و سخت شدن ترک می خورد وشکل بسیار بدی به محل آن می دهد این ترک خوردگی می تواند به دلایل زیر باشد:
- اگردر موقع ساختن خمیر گچ مقدار گچی را که در آب می ریزیم از حد معینی کمتر باشد (درصد وزن آب نسبت به گچ زیاد باشد ) بطوریکه نتواند پس از انبساط حجم آب مصرف شده در ملات را پر کند؛ گچ پس از خشک شدن تقلیل حجم پیدا کرده و ترک می خورد.
- اگر کلفتی ملاتی را که روی دیوار می کشیم از ۷ تا ۸ سانتیمتر بیشتر باشد و آنرا در یک نوبت بکشیم لایه های رویی گچ در اثر مجاورت با هوا به سرعت خشک می شوند در حالی که هنوز لایه های درونی مرطوب هستند و اگر این لایه ها هم بخواهند خشک شوند یعنی آب آن ها تبخیر شود ناچارا باید راهی برای خروج بخار آب لایه های زیرین بوجود آید؛بنابراین گچ ترک می خورد.
- اگر در فصل سرما ودرجات زیر صفر اقدام به گچبری کنیم و آب خمیر گچ قبل از انبساط و سخت شدن گچ یخ زده فعل و انفعالات شیمیایی برای سخت شدن در ملات متوقف می شود و پس از آنکه یخ ذوب شد گچ فاسد شده و دیگر به انبساط خود ادامه نمی دهد در نتیجه در سطح گچبری شده ترک خوردگی مشاهده می شود.
- حرکت نسبی اجزای مجاور سفت کاری ساختمان ،افت ملات در لایه های زیرین و گیرش سریع ملات از عواملی هستند که ترک خوردن سطح گچبری را موجب می گردند.
- برخی ترکها در گچبری بر اثر نشست های ساختمان بوجود می آید، اگر این ترک ها مربوط به ترک های نا متقارن با شد معمولا با زاویه ۴۵ درجه نسبت به افق ظاهر می شوند و اگر مربوط به نشست های متقارن باشند، افقی اند.
عوامل موثر بر زمان گیرایش گچ
-
نوع گچ
هر چه درجه پخت سنگ گچ بالاتر باشد آب بیشتری از دست می دهد و در نتیجه گچ حاصله دیر گیر تر می شود.
-
اندازه ذرات
هر چه ذرات گچ ریزتر باشد سطح ویژه آن بیشتر است و در نتیجه با آب بهتر ترکیب شده و گچ زود گیرتر می شود.
-
درصد آب مصرفی
هرچه درصد آب مصرفی بیشتر باشد زمان گیرش طولانی تر می شود.
-
مواد افزودنی
اضافه کردن موادی مانند کلرید سدیم – گرد آهک شکفته- خاک رس- کلرید کلسیم- سریش و سریشم نجاری باعث افزایش زمان گیرش ملات گچی می شود.
نکته : میزان افزایش کلرید سدیم به گچ باید بیش از دو درصد وزنی گرد گچ باشد در غیر این صورت گرفتن ملات گچ تسریع شده و زود گیر می شود.
نکته : گچ ساختمانی مرغوب آن است که زمان گرفتن آن زودتر از ۸ دقیقه شروع نشود و از ۲۵ دقیقه هم دیرتر نشود. پایان سخت شدن آن نباید زودتر از ۲۰ دقیقه و دیرتر از یک ساعت باشد.
انواع گچ (انواع گچ ساختمانی و صنعتی)
1- گچ بتا (استاکو)
سنگ گچ در حرارت بین 100 تا 300 درجه سانتیگراد به روش حرارت مستقیم در کورهی دوار استوانهای حدود 75 درصد آب خود را از دست میدهد و به گچ پخته تبدیل میشود. به این گچ آستر، گچ پلاستر ساختمانی، گچ استاکو یا گچ بنایی نیز گفته میشود.(برای اجرای گچ وخاک مورد اسفادده قرار می گیرد)
2- گچ تمیز کاری
از پخت سنگ گچ در دماهای مختلف تولید می شود.
گچ پرداخت ( گچ تمیز کاری) گچی است که برای روکش نمودن نمایی سطوح و سایر کارهای بنایی استفاده می شود.
3- گچ زیر کاری
برای گچبری یا گچ و خاک سطوح و سایر کارهای بنائی استفاده می شود.
4- گچ مرمر
گچ بدون آب مولکولی است ،که با خمیر کردن گرد گچ در محلول زاج سفید و پخت مجدد آن به دست میآید.. اگر این گچ با آب مخلوط گردد، اندودی به دست میآید که به کندی گیرش حاصل کرده اما بسیار سخت میشود. هم چنین در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم است به همین دلیل از آن برای اندود کردن نقاط مرطوبی که در آنها رطوبت نسبی هوا بیش از 60 درصد باشد و مکانهایی که نیاز به شستشو دارند و همچنین ساختن سطوح صاف، سخت و نفوذناپذیر استفاده میشود.
5- گچ استریش
گچ بدون آبی است که در دمای بالا حاصل شده که فعال کننده آن آهک است. سطح گچ استریش حالت مکندگی و جذب زیاد دارد بنابراین باید آن را در مقابل آب محافظت نمود زیرا چنانچه مکرراً مرطوب شود، تخریب شده و مقاومتش کاهش مییابد. از این نوع گچ معمولاً برای کف سازی در ساختمانها استفاده میکنند.
6- گچ انیدریت
به گچ بدون آب مولکولی اطلاق می شود. این محصول میل ترکیبی با آب نداشته و قابل مصرف در ساخت و ساز نیست.
7- گچ صنعتی (الفا)
به طور کلی گچی است با ساختمان مولکولی نیم هیدارت با خواص فیزیکی
مشخص که در پزشکی و قالب و صنایع مورد استفاده قرار می گیرد
8- گچ پاششی یا گچ پلیمری
گچ پاششی همان گچ پلیمری است چون به گچ پلیمر هایی اضافه می گردد و گچ پاششی بدست می آید.
مشخصات گچ پلیمری پا ششی
- این گچ پس از پاشش توسط دستگاه همانند بتن سخت می شود.
- در مقابل رطوبت مقاوم بوده وهمچنین تا حد قابل ملاحظه ای در مقابل حرارت مقاومت نشان می دهد.
- با استفاده از این گچ،مرحله گچ و خاک در ساختمان حذف می شود.
- این گچ،سقف ساختمان را مستقیما برروی خود سازه یا سقف کاذب مانند رابیتس با سرعت بالا پوشش می دهد.
- به علت اینکه این گچ از مواد افزودنی ویژه ای برخوردار است،تا ضخامتcm10 برروی متریال مختلف از جمله آجر وبتون قابل اجرا می باشد.
- این گچ ستون های بتونی و فلزی را مستقیما پوشش می دهد.
تفاوت گچ پلیمری پاششی بادیگر گچ ها
- گچ معمولی ضخامتی معدل ۵/۱ تا۲ سانتیمتر دارد و اگر بیشتر شود ترک می خورد ولی گچ پلیمری پا شش تا ضخامت ۱۰ سانتیمتر قابل اجرا می باشد و ترک نمی خورد.
- سرعت اجرای گچ پلیمری نسبت به گچ عادی حدود ۵ برابر می باشد و به همین دلیل گچبریهای سنتی ،اجرا کننده گچ پاششی صنعتی ساختمان شده اند.
- مقاومت فشاری گچ پلیمری در مقایسه با گچ عادی به ترتیب ۱۵۶ و۷۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می باشد.
- یکی از معایب گچ عدم استفاده در مناطق مرطوب و مشکلات موجود در این بخش می باشد اما گچ پلیمری پاششی هیچ محدودیتی در این زمینه ندارد و سازگاری بسیا مناسبی با گونه های مختلف آب وهوا دارد.
مزایای گچبری با گچ پلیمری با ماشین گچ پاش
در روش گچبری با گچ پلیمری ود ستگاه گچ پاش به علت اینکه گچ با سرعت وفشار برروی دیوار پاشیده می شود تمامی درز ها وترک های دیوار را پر میکند.در این روش سرعت اجرای مجری گچ پاشی حداقل ۵ برابر سرعت در روش گچبری سنتی است.در این روش چون گچ بسته بندی شده مستقیما در ماشین ریخته می شود ضایعات گچ به حداقل می رسد.
شرایط نگهداری گچ
اگر گچ به صورت فله ای در کارگاه موجود باشد باید بلافاصله مصرف گردد زیرا همانطور که می دانید گچ میل ترکیبی بالایی با آب دارد و حتی رطوبت هوا را جذب می نماید و پس از مدتی فاسد می گردد. یعنی در موقع مخلوط کردن آن با آب ازیاد حجم پیدا نکرده و سخت نمی شود. ولی گچ پاکتی را اگر به طریقه صحیح انبار کنند به طوری که دور از رطوبت باشد می توان حتی گچ را برای مدت یکسال هم انبار و سپس آن را مصرف کرد. برای انبارکردن گچ باید آن را روی تخته هایی که حداقل از زمین ١٠ سانتی فاصله دارد، بگذارند و فاصله پاکت های گچ از دیوار های انبار باید حداقل حدود ٢٠ سانتیمتر باشد و بیش از ١٠ پاکت گچ راروی هم نچینند.
سایر مطالب : گچبری دیوار ، قاب بندی دیوار ، آینه کاری
نقش گچ درصنعت ساختمان
یکی از کاربردهای ویژه گچ، اندود کردن دیوارها و سطوح داخلی ساختمان ها است که اساسی ترین مصالح ساختمانی بشمار می رود ،و هنر گچبری، این آراستگی را به حد کمال و دلنوازی می رساند.
پیچیدگی گچ بری ساختمان چقدر است ؟
با توجه به این که کار گچ بری ساختمان بسیار حساس می باشد ، پیچیدگی ها و یا به اصطلاح ریزه کاری های فراوانی در خود دارد ، از جمله این ریزه کاری ها ، حالات مختلف برش گچ می باشند . گاهی باید به صورت دندان موشی کار انجام شود و گاهی نیز از لیزر بهره گرفته می شود. در همین راستا بسته به نوع گچ بری از ابزار و وسایل مختلفی استفاده می گردد که هر کدام کاربرد مختص خود را داراست.
گچ بری چقدر اهمیت دارد ؟
گچ بری ها مخصوصا گچ بری سقف در کنار گچبری ساختمان اهمیت فوق العاده ای دارد ، این اهمیت در پروژه های بزرگ شخصی یا دولتی از جمله تالارها ، هتل ها و رستوران ها به مراتب پررنگ تر می گردد ، چرا که گل های سقف در صورتی که از زیبایی لازم برخوردار باشند ، می توانند زیبایی خیره کننده ای به فضای داخلی ساختمان ببخشند.
وسایل مورد نیاز برای شروع عملیات گچبری
هرگز این نکته را فراموش نکنید که هرچقدر هم در عملیاتی تبحر و تخصص داشته باشید ، بدون داشتن ابزار و وسایل لازم مورد نیاز آن ، یا در کار شکست خواهید خورد و یا نهایتا کار با آن کیفیت مورد نظر انجام نخواهد گرفت . لذا باید در انتخاب استادکار ، تنها به سابقه و تجربه وی نگاه نشود ، بلکه باید سعی شود که وسایل و ابزارهایی که استادکار با آن ها احساس راحتی بیش تری می کند در اختیار وی قرار گیرد . بالاخص که گچبری ساختمان یا گچ بری از جمله مواردی که اگر اشتباهی در آن صورت گیرد بسیار آشکار بوده و هر کسی از خانه یا اداره شما بازدید کند ، به وضوح آن را خواهد دید. ( حتی اگر با مسائل ساختمانی آشنایی چندانی نداشته باشد! )
ابزار و وسایل گچبری
-
استانبولی
ظرفی است که مصالح را در آن مخلوط می کنیم . متاسفانه در مورد استانبولی توسط کادر اجرا همیشه یک نکته کوچک نادیده گرفته می شود و آن هم شست و شوی استانبولی در آخر کار است . دقت کنید که به طور مثال ، زمانی که عملیات سیمان کاری به پایان رسید ، شاید به سادگی و آسانی بتوان با یک شلنگ آب گرفتن روی آب آن را شست ولی وقتی که مثلا چند روز از آن تاریخ رد شد ، دیگر پاک کردن ابزار ها به قدری سخت می شود که شاید لازم باشد که حتی یک روز روی شست و شوی آن ( که کاری بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر می رسد ) زمان گذاشت !
-
ماله گچبری و انواع آن
همان طور که در بالا اشاره کردیم ، ماله گچبری از اجزاء بسیار مهم در اجرای گچبری ساختمان است ، حتما باید این نکته را مدنظر داشت که ماله ها هر کدام برای منظوری ساخته شده اند ، برخی ماله ها برای گچبری و برخی برای لک گیری هستند . نکته ی مهم دیگر این است که در هنگام خرید ماله دقت داشته باشید که لبه های ماله بسیار تیز و برنده نباشند ، چرا که در موارد بسیاری این لبه های تیز باعث ایجاد جراحات و در نتیجه آن خساراتی به دست شخص استادکار گچ کار ( که احتمالا آماتور بوده است ) شده است.
انواع حالات گچ ، هنگام استفاده در گچبری
گچ ، در حالات مختلفی در عملیات گچبری مورد استفاده قرار می گیرد که این حالات عبارتند از :
گچ و خاک
گچ ، در موارد روی دیوارها ، به صورت تنها به کار نمی رود ، بلکه با درصدی از خاک مخلوط می شود که به آن گچ و خاک گفته می شود . گچ و خاک معمولا نسبتا به گچ خالی بهتر به دیوار آجری چسبیده و عملکرد جالبی دارد . اما آزمایش ها نشان می دهد که وقتی گچ را با خاک مخلوط می کنیم ، ( مثلا نسبت یک به یک خاک و گچ ) مقاومت مصالح تولیدی به شدت کاهش می یابد . لذا کاربرد گچ و خاک فقط روی دیوار است.
گچ خالص یا گچ سفید
در دیوارها برای هموار کردن پستی و بلندی ها ، تنها یک لایه بسیار نازک گچ سفید روی گچ و خاک کشیده می شود . این که این مقدار گچ ، فقط و فقط یک لایه باشد ، عاملی بسیار مهم است که متاسفانه بسیاری درست اجرا نکرده و روی گچ و خاک دو لایه گچ می کشند که کاری اشتباه است.
آموزش گچبری روی دیوار
گام اول : ابتدا گچ را با آب مخلوط می کنیم ، در این مرحله بهتر است که ابتدا گچ را ریخته و آب را به صورت کم کم به آن اضافه نماییم . در این مرحله دقت شود که نسبت های گچ و خاک ( در صورت استفاده از گچ و خاک ) حتما متناسب باشد . در گچ و خاک نسبت خاک به گچ بسته به این است که چه خاصیتی از آن می خواهیم ، می توانیم خاک را از نصف تا دو برابر گچ اضافه نماییم. دقت کنید که مخلوط گچ و آب اول حالت روان دارد ولی پس از صرف مدتی ، گچ می گیرد و می توان با مشت آن را از استانبولی برداشت.
گام دوم : پس از این که گچ گیرش اولیه را پیدا کرد ، به کمک ماله به اندازه یک مشت گچ را از استانبولی برداشته و روی دست دیگرمان می گذاریم.
گام سوم : گچ را روی دیوار قرار دارده و ماله را از پایین به بالا می کشیم ، دقت کنید که حتما و حتما باید ماله به صورت مورب نسبت به دیوار قرار گیرد ، چرا که سطح صاف تنها و تنها از خط کناری ماله حاصل می شود . لذا اصلا ماله را در حالتی که موازی با سطح دیوار است ، در دست نگیرید.
گام چهارم : با تکرار گام های بالا می توان ضخامت دلخواه گچ را روی دیوار به دست آورد.
آموزش گچبری برجسته
* صفر تا صد ساخت و نصب و رنگ
* 100% تضمینی
* حتی برای اشخاصی که هیچ پیشینه هنری نداشته اند
* اموزش از طراحی تا ساخت تمام تابلو های موجود در سایت
* اموزش نصب اموزش نقش برجسته
* اموزش رنگ و پتینه بیش از 10 مدل و سبک
* اموزش بازاریابی
* 2 جلسه کلاس حضوری رفع اشکال بعد از اتمام اموزش
* ضبط ویدِیو های اموزشی از 3 جهت برای درک تمام ریزه کاری ها
* معرفی متریال و ابزار کار
* و چند مبحث دیگر …
* و در اخر اعطای نمایندگی هر استان به نفر برتر با در امد حد اقل 5 میلیون
برای اطلاع از زمان دقیق شروع کلاس ها با ما تماس بگیرید.
آموزش گچبري دستی
گچبری دستی از زیباترین شیوه های کار با گچ در زیباسازی ساختمان های مسکونی است که از گذشته های دور تا به امروز رواج دارد.
گچ کارمخلوطی از آب و گچ رابه نسبت های دقیق ترکیب کرده و خمیری انعطاف پذیر از گچ حاصل می شود. اسکلت اصلی کار در دستان گچ کار شکل گرفته و تا زمانی که گچ به حالت جامد در آید با دست شکل داده می شود. سپس هنرمند گچ کار از ابزارهای مخصوص برای گچبری و کنده کاری استفاده می کند.
زمان محدودی برای ایجاد نقش روی گچ در نظر گرفته می شود.
چناچه گچ کاملا جامد و سفت شود، امکان کنده کاری و نقش سازی روی آن وجود ندارد و تنها می توان طرح اصلی را پرداخت کرد. ایجاد پستی بلندی ها روی سقف یا دیوار توسط دم بر، بومخوار، کاردک، نقاله و ابزارهای خاص امکان پذیر است ولی بدون دستان هنرمند گچ کار، هیچ نقش زیبایی خلق نمی شود. لطافت و ظرافت در این هنر نقش مهمی دارد ولی اگر گچ مرغوب نباشد همه زحمات از بین خواهد رفت. زمان اجرای گچبری های دستی بسیار بیشتر از گچبری پیش ساخته است و ارزش نهایی کار نیز به مراتب بیشتر خواهد شد.
برای سفیدکاری چقدر گچ لازم است ؟
از آن جا که گچ بر اساس متر مربع محاسبه می گردد ، یک مهندس یا شخص فعال در زمینه اجرا باید بداند که برای انجام عملیات گچبری چقدر گچ لازم است ، در همین راستا استفاده از نکات زیر می تواند بسیار مفید واقع گردد :
نکته اول : با فرض این که هر کیسه گچ را برابر ۴۰ کیلوگرم در نظر بگیریم ، باید در نظر داشت که با استفاده از این مقدار گچ ، می توان مساحت تقریبی ۲٫۸ متر مربع را گچ و خاک کرد.
نکته دوم : در ادامه نکته ی بالا برای سفیدکاری و گچ سفید ، چون لایه گچ رویی که روی گچ و خاک قرار می گیرد ، بسیار نازک تر است ، با هر کیسه گچ ۴۰ کیلوگرمی می توان سفیدکاری حدود ۱۲ متر مربع را انجام داد.
انواع ملات های گچی در ساختمان سازی
گچ در واقع در شکل های مختلف و به حالات مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد ، این انواع عبارتند از :
دوغاب گچی
دوغاب گچ از جمله مواردی است که کاربرد زیادی در ساختمان سازی دارد ، مثلا در سقف های طاق ضربی ، با ریختن دوغاب گچ روی آجرها ، سعی می شود که آجرها درجای خود تثبیت گردند. ساخت دوغاب گچی نکته ی خاصی ندارد ، تنها نکته ی آن این است که در تهیه دوغاب می بایست از میزان آب بیش تری استفاده گردد.
ملات گچ
خمیر گچ در واقع متداول ترین استفاده گچ می باشد ، برای ساخت ملات گچ کافی است که گچ و آب را به میزان لازم مخلوط و اجازه گیرش اولیه به آن بدهید . پس از آن می توانید در بخش های اجرایی مختلف ساختمان از آن بهره جویید.
ملات گچ و خاک
ملات گچ و خاک ، در زیر سفیدکاری فضاهای داخلی ساختمان نقش کلیدی دارد ، افزودن خاک به گچ سه فایده دارد :
- کندگیر تر شدن
- صرفه اقتصادی
- چسبندگی بهتر به آجر
با این حال همان طور که گفتیم ، مقاومت گچ در این حالت بسیار کاهش می یابد.
ملات ماسه و گچ
مانند همان ملات خاک و گچ ، هنگامی که خاک رس مرغوب در دسترس نیست ، از ماسه ریز به عنوان فیلر یا پرکننده استفاده می شود ، با این حال استفاده از همان خاک رس در ساخت گچ و خاک به مراتب توصیه می گردد.
ملات گچ کشته : این ملات نیز در سفیدکاری نهایی فضاهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت این ملات ، باید توجه شود که حتما از گچ نرم یا بسیار ریز استفاده شود و در مرحله دوم نیز باید توجه داشت که گچ کشته پس از خشک شدن هم بسیار نرم است . لذا نباید یک لایه ضخیم از آن به کار برده شود . در برخی از کارها این نرمی گچ به حدی زیاد است که حتی با کشیدن دست روی آن ، دست سفید می شود.
گچ بری ساختمان
اگرچه گچبری داخل ساختمان یا به اصطلاح سفیدکاری ، اهمیت فوق العاده ای دارد با این حال تا یک گچ بری مناسب در فضای داخلی ساختمان پیاده نشود ، هنر گچبری به چشم نمی آید . در گچ بری نیز باید دقت داشت که از بهترین و استاندارد ترین وسایل و ابزارهای لازم استفاده شود ، چرا که کل زیبایی کار گچبری ، در همین مورد تجلی می یابد . این وسایل عبارتند از :
- دم بر
- نقاله
- بومخوار
- کاردک
برای انجام گچ بری راه های مختفی وجود دارد ، آسان ترین و ساده ترین راه این است که نقش های حرفه ای گچ بری از قبل با قالب زده شود و در محل با خمیر گچ چسبانده شود . این روش کیفیت نسبتا خوبی نیز دارد .
راه دیگر نیز این است که ابتدا خمیر گچ به صورت کلی پیاده شود و سپس به کمک ابزارهای بالا ، نقش روی گچ بری پیاده شود . این راه به مراتب سخت تر از راه دیگر است چرا که گچ بر باید در محل کار را انجام دهد .
کلاس آموزش گچبری مجموعه هنر برتر
اگر با مجموعه هنر برتر آشنا باشید حتما میدانید که هنر برتر یک مجموعه حرفه ای و متخصص در زمینه ارائه تمامی خدمات گچبری سختمان است که بیش از 10 سال در این زمینه در تهران و کرج و برخی شهرستان ها مشغول فعالیت است و خوشبختانه مشتریان زیادی جذب کرده است و خداروشکر توانسته رضایت تمامی مشتریان را جلب کند و به عنوان یک مجموعه و کادر معتبر و مطمئن مشغول شناخته شود.
امروزه استفاده از خدمات گچبری و همچنین درخواست آموزش خدمات گچبری طرفداران زیادی پیدا کرده است و افراد زیادی از ما درخواست آموزش گام به گام و دقیق و کامل و تخصصی گچبری را داشته اند و بنا بر همین دلایل ما تصمیم گرفتیم هرساله کلاس هایی را برای آموزش دادن کامل گچبری از صفر تا صد و به صورت حرفه ای برگزار کنیم.
امسال نیز بزودی کلاس های آموزشی ما شروع خواهند شد که تمامی افراد و علاقه مندان میتوانند در این کلاس های آموزشی ثبت نام کنند و حضور پیدا کنند تا اینکه بعد از گذراندن این کلاس ها به یک گچبر حرفه ای تبدیل شوند و بتوانند به امید خدا پروژه های ساختمانی زیادی را طبق اصول انجام دهند.
برای آموزش گچبری یا ثبت نام و شرکت در کلاس های آموزشی از صفحه تماس با ما ، با ما تماس بگیرید.
-
دوره آموزشی گچبری شامل چه مواردی میشود؟
- آموزش صفر تا صد گچبری دستی به سبک کلاسیک
- آماده سازی و مراحل قبل و بعد از اجرا
- نحوه آماده سازی ملات گچ گچبری
- آموزش اجرا روی انواع سطوح
- آموزش نقشه گچبری و گرته کردن آن روی کار
-
آموزش گچبری توسط چه کسی ارائه میشود؟
آموزش کامل گچبری توسط آقای مجتبی پارسایی که از گچبران حرفه ای و با تجربه در ایران هستند و سایر اساتید کاربلد ارائه میشود و شما را به گچبر حرفه ای تبدیل میکنند.
زمان دقیق برگزاری کلاس ها مشخص نیست اما بلافاصله بعد از برگزاری در همین صفحه اعلام خواهیم کردم.
البته میتوانید برای دریافت اطلاعات کاملتر و دقیق تر با ما تماس بگیرید.
خداروشکر
ممنون از لطفتون
سلام
آموزش گچبری در استان تهران برگزار خواهد شد
سلام و روز بخیر
آموزی گچبری طبق درخواست ها انجام میشود که برای دریافت اطلاعات جدید و دقیق میتوانید با شماره های ما تماس بگیرید.
سلام ممنون.مکان آموزی گچبری در تهران است و زمان آن هم در سایت اعلام میگردد و هم میتوانید با تماس با شماره های موجود در سایت آگاهی پیدا کنید
سلام خدمت شما.ممنون از لطفتون.
اگر مطالعه کرده باشید عرض کردیم که برای آگاهی از زمان و هزینه کلاس ها و ... با شماره ها تماس بگیرید.
موفق باشید
سلام زمان ثبت نام از طریق همین صفحه اطلاع رسانی میشه.
سلام خوشحالم که براتون مفید بوده ،ان شاالله
سلام فعلا برنامه ای برای برگزاری کلاس ها نداریم زمان برگزاری از طریق همین صفحه اعلام می شود
سلام ممنون از کامنتتون